Clicky

 Twee verdachten aangehouden voor grote brand in opslagloods in Oosterwolde

Twee verdachten aangehouden voor grote brand in opslagloods in Oosterwolde
22-03-2021 16:42 | Brand | auteur Redactie

OOSTERWOLDE - [update di 16:08 uur] De politie heeft maandagochtend een 50-jarige man uit Amsterdam aangehouden en dinsdag werd een 51-jarige man uit Purmerend aangevonden. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting in een bedrijvencomplex met meerdere bedrijven in Oosterwolde.

De loods aan de Houtwal werd in de nacht van vrijdag 29 februari op zaterdag 1 maart 2020 in brand gestoken. De spullen en kermisattracties die in de loods lagen opgeslagen, zijn volledig in vlammen opgegaan. De schade loopt in de miljoenen euro’s, meldt de politie.

De politie deed de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek naar deze brandstichting. De brand is ontstaan in het gedeelte van de loods waar de kermisattracties stonden opgeslagen.

Uit onderzoek bleek dat bij de brandstichting een brandbare vloeistof is gebruikt en er mogelijk een ouder model Volkswagen Caddy betrokken was.

Daarnaast werd er een buurtonderzoek gedaan en werd er naar camerabeelden uit de omgeving gekeken. In de uitzending van Opsporing Verzocht kwamen 20 tips binnen. Het onderzoek gaat verder. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats