Clicky

 
Transport Online - De Jonge: advies aan kabinet te testen na besmetting Keijzer

De Jonge: advies aan kabinet te testen na besmetting Keijzer

De Jonge: advies aan kabinet te testen na besmetting Keijzer
22-03-2021 13:17 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het advies aan de leden van het demissionaire kabinet is om zich te laten testen op corona, nu bij staatssecretaris Mona Keijzer een besmetting is vastgesteld. De regeringsploeg hoeft niet in quarantaine, zei minister Hugo de Jonge maandag. Keijzer was vrijdag bij de wekelijkse ministerraad, maandag liet ze weten positief te hebben getest.

Het RIVM maakt onderscheid tussen drie categorieën, wanneer er in je omgeving iemand is besmet met corona. "Als je in dezelfde ruimte verkeert, dan geldt dat als een categorie-3 contact: overige contacten", legt De Jonge uit.

"Dan moet je jezelf in de gaten houden. Dan hoef je niet in quarantaine, maar je moet je klachten in de gaten houden. Het advies is om te testen op dag vijf na het risicovolle contact. Dat zou woensdag zijn, dus dat is het advies aan de collega's."

Het is niet uitgesloten dat er alsnog voor sommige bewindslieden een quarantaine-advies volgt, als zij bijvoorbeeld een melding krijgen in de app CoronaMelder. "Dan is het advies, thuisblijven. Dan ben je wat dichter bij elkaar geweest", aldus De Jonge.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden