Clicky


Aanhoudingen na beledigingen en kopstoot richting politie

Aanhoudingen na beledigingen en kopstoot richting politie
20-03-2021 10:50 | Misdaad | auteur Redactie

RAAMSDONKSVEER - Twee mannen weigereden vrijdagavond 19 maart te vertrekken uit de jachthaven aan de Kartuizerstraat in Raamsdonksveer. De 34-jarige man uit Geertruidenberg en de 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats scholden vervolgens de agenten uit en werden aangehouden. Een van hen gaf op het politiebureau een agent nog een kopstoot.

De politie ontving rond 22.30 uur een melding over twee mannen die zich vervelend gedroegen in de jachthaven. De agenten zagen op de locatie een auto staan, waarin twee dronken mannen zaten. Beiden kregen een bekeuring voor het overtreden van de avondklok en werden verzocht om lopend naar huis te gaan. Hierop werden beide mannen opstandig en scholden de agenten uit. Beiden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Kopstoot

Op het politiebureau zag de 34-jarige verdachte kans om een agent een kopstoot in zijn gezicht te geven. De agent raakte lichtgewond en deed aangifte. De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. Beide mannen zitten nog vast.