Transport Online - België stelt geplande versoepeling coronamaatregelen uit

België stelt geplande versoepeling coronamaatregelen uit

België stelt geplande versoepeling coronamaatregelen uit
19-03-2021 20:15 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - België gaat vanwege de sterk stijgende coronacijfers de maatregelen niet versoepelen. De geplande heropening op 1 april van de pretparken en opstart van buitenevenementen met maximaal 50 personen is tot nader order uitgesteld, evenals uitbreiding van georganiseerde buitensporten tot tien personen. In de paasvakantie mogen de jeugdkampen, die immens populair zijn in België, doorgaan. Maar alleen met activiteiten met maximaal 10 in plaats van 25 kinderen in de buitenlucht en zonder overnachtingen, aldus premier Alexander De Croo.

De Croo had het Overlegcomité van de zes regeringen vanwege de zorgen over de snelle stijging van het aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames een week eerder bijeengeroepen dan was gepland. Het blijft de bedoeling om per 1 mei de horeca weer open te stellen, maar dan moeten nu de nauwe contacten sterk aan banden, zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke na afloop van een persconferentie. De onderwijsministers is gevraagd maandag een plan te presenteren om op de scholen de infectierisico’s zoveel mogelijk te beperken, zei De Croo. België wil op 19 april, na de paasvakantie, alle scholen open hebben.

Volgens De Croo is de stijging van het aantal besmettingen niet onverwacht, "maar de versnelling is wel sneller dan verwacht". De hoeveelheid besmettingen op de scholen is zorgelijk. Vooral onder jongeren onder de 18 jaar is er een grote toename. "De kinderen pikken het virus op en dan is er het risico dat ze hun ouders infecteren. Als die ouders niet telewerken dan is er de kans dat zij collega's op het werk besmetten." Hij riep de Belgen opnieuw op thuis te werken. "Telewerken is geen luxe maar een verplichting." Waar telewerken niet kan willen de autoriteiten sneltesten beschikbaar stellen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen