Clicky


Facebook: storing WhatsApp en andere platforms opgelost

Facebook: storing WhatsApp en andere platforms opgelost
19-03-2021 19:55 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 20:15 uur] De grote storing bij WhatsApp en andere platforms van Facebook is voorbij. Dat meldt een woordvoerster van het socialmediabedrijf. Aan het begin van de avond hadden tienduizenden mensen in meerdere landen problemen met de berichtendiensten WhatsApp en Messenger en fotodeelsite Instagram.

Facebook treedt niet in detail over de oorzaak van de storing, maar stelt wel dat alle problemen zijn opgelost. "Eerder vandaag zorgde een technisch probleem ervoor dat mensen moeite hadden om toegang te krijgen tot sommige Facebook-diensten. We hebben dit probleem voor iedereen opgelost en bieden onze excuses aan voor het ongemak", laat een woordvoerster per e-mail weten.

Sinds het begin van de avond kwamen op allestoringen.nl tienduizenden meldingen binnen van problemen bij WhatsApp. Even na 19.00 uur leek de storing deels weer voorbij.

Bij Downdetector.com waren rond 18.30 uur meer dan 120.000 problemen gemeld bij Instagram en meer dan 23.000 meldingen over WhatsApp. Ook Facebook Gaming, de divisie voor videospellen van het socialmediaconcern, meldde via Twitter dat er een aantal problemen speelden met het streamen van games.