Clicky

 
Transport Online - Meer coronapatiënten in ziekenhuizen en veel nieuwe opnames

Meer coronapatiënten in ziekenhuizen en veel nieuwe opnames

Meer coronapatiënten in ziekenhuizen en veel nieuwe opnames
19-03-2021 15:21 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is verder opgelopen. Momenteel behandelen de ziekenhuizen 2041 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is het hoogste aantal sinds 5 februari.

Verpleegafdelingen behandelen momenteel 1462 coronapatiënten. Dat zijn er 26 meer dan op donderdag. Het aantal patiënten op de intensive cares steeg met vijftien naar 579. Dat aantal schommelt nu anderhalve week lang tussen de 550 en 600. In de maand daarvoor ging het ook redelijk stabiel heen en weer, maar dan tussen de 500 en 550.

Ziekenhuizen namen veel nieuwe patiënten op. In het afgelopen etmaal belandden 283 mensen vanwege een coronabesmetting op een verpleegafdeling of intensive care. Dat is het hoogste aantal opnames sinds 19 januari.

In de afgelopen week zijn 1729 mensen opgenomen in een ziekenhuis. Dat komt neer op gemiddeld 247 nieuwe opnames per dag, het hoogste niveau sinds half januari.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions