Clicky

 
Transport Online - Zeven jaar cel voor gewelddadige woningoverval op bejaarde in Harderwijk

Zeven jaar cel voor gewelddadige woningoverval op bejaarde in Harderwijk

Zeven jaar cel voor gewelddadige woningoverval op bejaarde in Harderwijk
19-03-2021 14:29 | Misdaad | auteur Redactie

ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelt zowel een 29-jarige man uit Polsbroek als een 30-jarige man uit Maarssen tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor het plegen van een gewelddadige woningoverval in Harderwijk. De opgelegde straffen zijn gelijk aan de eisen van het Openbaar Ministerie.

De mannen betraden in de nacht van 9 oktober 2016 de woning van het destijds 84-jarige slachtoffer in Harderwijk. Zij hadden een touw en een taser meegenomen. Ze overvielen het slachtoffer, bonden hem vast met het touw, schopten en sloegen hem. Het duo bewerkte het slachtoffer met de taser en bedreigde hem met een mes. Het slachtoffer hield veel verwondingen over aan dit geweld. Ook brachten de mannen bovenmatig veel schade toe aan de woning en maakten zij vele goederen buit, waaronder sieraden en horloges.

De rechtbank neemt het de mannen zeer kwalijk dat zij zoveel niets ontziend geweld toepasten tegen een geboeid, bejaard slachtoffer in zijn eigen woning. Dit is een plek waar hij zich juist veilig had moeten voelen. Dit soort misdrijven zorgt voor gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving.

Tot slot moeten de mannen het slachtoffer ruim 19 duizend euro aan schadevergoeding betalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions