Clicky

 
Transport Online - 'Vrachtwagenchauffeurs negeren massaal hoogtemeldingen tunnels'

'Vrachtwagenchauffeurs negeren massaal hoogtemeldingen tunnels'

'Vrachtwagenchauffeurs negeren massaal hoogtemeldingen tunnels'
19-03-2021 11:26 | Weer en Verkeer | auteur Redactie | ANP

AMSTERDAM - Vrachtwagenchauffeurs blijven massaal hoogtemeldingen negeren bij tunnels in ons land en veroorzaken daarbij ellenlange files. Dat schrijft De Telegraaf op basis van cijfers van Rijkswaterstaat. Bij te hoog beladen vrachtwagens gaan de slagbomen naar beneden, waardoor het overige verkeer ook niet kan doorrijden.

Uit de cijfers blijkt dat de Velsertunnel met 1812 afsluitingen in 2020 de ranglijst aanvoert. Ook de Drecht- (1243), Coen- (1160) en Noordtunnel (1114) scoren hoog.

Ondanks het feit dat er minder verkeer was door corona, bleef het aantal keren dat de tunnels op slot gingen erg hoog. In vergelijking met 2019 met 1772 afsluitingen ging de Drechttunnel wel 529 minder vaak dicht. Maar dat gaat niet op voor de Noordtunnel, die met 1114 afsluitingen 519 keer vaker afgegrendeld werd.

"De stremmingen voor de tunnels worden voornamelijk veroorzaakt door te hoge vrachtwagens of vrachtwagens die te hoog beladen zijn. Vier meter laadhoogte is de wettelijke norm, die al jarenlang in heel Europa geldt. Dat hoort iedere chauffeur gewoon te weten", zegt Remco de Korte van Rijkswaterstaat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions