Clicky

 
Transport Online - Exodus uit Parijs na aankondiging lockdown

Exodus uit Parijs na aankondiging lockdown

Exodus uit Parijs na aankondiging lockdown
19-03-2021 11:28 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - Kort na de aankondiging door de Franse premier Jean Castex dat er vrijdag een nieuwe lockdown wordt ingevoerd in zestien departementen, inclusief de regio van Parijs, is er in de Franse hoofdstad een stormloop op treinkaartjes ontstaan. Het werd al snel onmogelijk een plaats in een trein naar Bretagne of het zuidwesten te boeken. De laatste beschikbare plaats waren in de eerste klas op dure, lange treinreizen met omwegen.

Het is vrijdag niet meer mogelijk met de trein naar bijvoorbeeld Rennes of Biarritz te gaan, stellen Franse media vast. Ook de vliegtuigen naar bijvoorbeeld Corsica zitten vol. Bijna alle departementen waar de strengere lockdown gaat gelden zijn in het noorden, van de regio Parijs tot aan het Kanaal en de Belgische grens.

De beperkingen moeten zeker vier weken worden opgelegd in de zestien departementen omdat volgens Castex het coronavirus de laatste tijd weer in opmars is. Scholen blijven wel open, maar alle niet-essentiële winkels uitgezonderd boekhandels moeten dicht. Mensen moeten tijdens de lockdown binnen 10 kilometer van hun huis blijven. Reizen naar andere regio's is niet toegestaan.

In Frankrijk geldt al een avondklok vanaf 18.00 uur, maar die gaat vanaf zaterdag, een week voor de invoering van de zomertijd, een uur later in. In de regio rond Nice en rond Duinkerken in het noordwesten geldt sinds enkele weken een weekendlockdown.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats