Transport Online - Nikkie de Jager vastgebonden en geslagen met vuurwapen

Nikkie de Jager vastgebonden en geslagen met vuurwapen

Nikkie de Jager vastgebonden en geslagen met vuurwapen
19-03-2021 09:56 | Misdaad | auteur ANP

ROTTERDAM - Youtuber Nikkie de Jager is tijdens de gewapende overval in haar huis vastgebonden en geslagen met een vuurwapen. Dat maakte de officier van justitie vrijdag bekend bij aanvang van een rechtszitting van twee verdachten van de gewelddadige overval.

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, werd in augustus vorig jaar met haar verloofde Dylan Drossaers overvallen in hun eigen huis. Vier overvallers hielden hen onder schot. De make-upartieste noemde de overval "een van de meest enge en traumatische gebeurtenissen in mijn leven".

Twee verdachten Hamza T. (22) en Eddie N. (24) staan voor de rechtbank in Rotterdam tijdens een inleidende zitting. Justitie verdenkt de twee ervan dat ze hun slachtoffers met kracht hebben vastgepakt en een vuurwapen tegen de borst hebben gedrukt. "We moeten jullie vastbinden. Jullie moeten een half uur blijven zitten, anders komen we terug en heb je problemen", riepen de overvallers daarbij. En: "Waar is de kluis?"

In de zaak van De Jager is donderdag nog een derde verdachte aangehouden in het buitenland, zei de officier. Deze 32-jarige man wordt ook verdacht van een inbraak in oktober in Mijnsheerenland en diefstal van gouden sieraden bij een woninginbraak in Hendrik-Ido-Ambacht in november.

De buit van de overval bestond onder meer uit een grote hoeveelheid kostbare sieraden en een tas van het merk Louis Vuitton. De advocaten verzochten de rechtbank vrijdag om het voorarrest van T. en N. te schorsen. De rechtbank neemt daar vrijdagmiddag een beslissing over. De rechtbank wil eerst de zitting van twee verdachten van een mislukte overval op voetbalanalist René van der Gijp afwachten. Een van hen wordt ook verdacht van een woninginbraak waarbij T. en N. betrokken zouden zijn. T. ontkende alles. "Jullie hebben totaal de verkeerde dader", was het enige wat hij kwijt wilde.

De slachtoffers van de inbraken en overvallen zijn niet bij de zitting aanwezig. Zij kunnen de zaak thuis met een videoverbinding volgen. De volgende inleidende zitting is op 4 juni. De rechtbank trekt voor de inhoudelijke behandeling later dit jaar meerdere dagen uit. In totaal worden acht verdachten uit de regio Rotterdam en Ridderkerk gedagvaard voor de reeks overvallen en inbraken. Een van hen is momenteel op vrije voeten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen