Clicky

 
Transport Online - Europese landen hervatten inentingen met vaccin AstraZeneca

Europese landen hervatten inentingen met vaccin AstraZeneca

Europese landen hervatten inentingen met vaccin AstraZeneca
18-03-2021 20:05 | Coronavirus | auteur Redactie

ROME - Meerdere Europese landen gaan het coronavaccin van AstraZeneca weer gebruiken nu de Europese medicijnwaakhond EMA opnieuw heeft geoordeeld dat het veilig is. Naast Nederland gaat het gaat onder meer om Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal.

Ook Ierland, Cyprus, Letland, Litouwen en Bulgarije gaan mensen weer inenten met het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut. De eerste prikken worden vrijdag gezet. Sommige landen, waaronder Spanje en Portugal, hervatten de vaccinaties volgende week. Ook Nederland gaat er volgende week weer mee aan de slag.

Een hele rij Europese landen stopte uit voorzorg tijdelijk met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin. Aanleiding waren enkele meldingen uit Noorwegen en Denemarken over mensen die kort na de prik last kregen van een combinatie van trombose (de vorming van bloedstolsels) én een tekort aan bloedplaatjes. Sindsdien zijn wereldwijd tientallen gevallen gemeld.

De prioriteit is zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen te vaccineren, meldde het kantoor van de Italiaanse premier Mario Draghi. Italië schortte gebruik van het middel maandag op. De Noord-Italiaanse regio Piëmont deed dat een dag eerder, nadat daar een 57-jarige man enkele uren nadat hij was ingeënt was overleden.

Noorwegen houdt de opschorting voorlopig in stand in afwachting van onderzoek naar de meldingen in eigen land. Zweden, dat dinsdag met AstraZeneca stopte, liet weten nog een paar dagen nodig te hebben voor een besluit over de hervatting.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden