Clicky

 
Transport Online - Nieuw materieel voor Defensie

Nieuw materieel voor Defensie

Nieuw materieel voor Defensie
18-03-2021 17:28 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DEN HAAG - Begin maart zijn door het Materieellogistieke Commando van de Landmacht zeventien DAF trekkers in ontvangst genomen en overgedragen aan het Bevoorradings- en Transportcommando.

De trekkers maken deel uit van de zogenaamde ‘Witte Vloot’ die bedoeld is voor het interne transport ten behoeve van de vredesbedrijfsvoering van Defensie. Deze vloot bestaat uit circa 200 eenheden en wordt alleen gebruikt in zogenaamd ‘veilig gebied’ zoals openbare wegen in (west-)Europa.

In de afgelopen maanden zijn in totaal 26 stuks 2- en 3-assige opleggers van Krone, zeven vlakke opleggers van Rino (Nooteboom Trading) en een brandstoftankoplegger van Dijssel reeds geleverd en in gebruik genomen. De 17 DAF trekkers zijn van het type CF 450 FT (16x) en CF 450 FTp (1x) en zijn allen voorzien van de CF SpaceCab-cabine.

 

In de komende maanden gaan nog zes DAF CF 480 FAN bakwagens met schuifzeilen-opbouw volgen. Ook die zullen voorzien zijn van de CF SpaceCab-cabine. Ook geleverd is een MAN 8.220 BL met gesloten opbouw, speciaal voor de ritten die anders beperkt zouden worden door het duitse FeriënFahrVerbot. Later dit jaar zal nog een Volvo FH 420 SleeperCab 6x2 motorwagen met 20.000L brandstoftank-opbouw van Willig volgen.

Alle genoemde leveringen zijn het gevolg van een openbare aanbesteding door het MatlogCo. Het MatlogCo is het onderdeel van de Landmacht dat zorgt voor (de regie over) het onderhoud van alle op het land gebruikte ‘systemen’ voor heel Defensie, dus ook de systemen (o.a. voertuigen) die Marine, Luchtmacht en Marechaussee op het land gebruiken. Van een deel van deze systemen (qua voertuigen vooral die van ondersteunende diensten) voert MatlogCo ook het technische (vloot)beheer en realiseert men de benodigde vervanging(en). De investeringswaarde van deze aanbesteding bedroeg 4,7 miljoen Euro.

Foto's

 • Bos Dynamics
  Bos Dynamics
 • Riwal
  Riwal
 • H.Z. Logistics
  H.Z. Logistics
 • Dorrestijn
  Dorrestijn

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,104
Diesel1,724

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions