Clicky

 
Transport Online - Stomdronken vrachtwagenchauffeur valt uit cabine bij controle door politie

Stomdronken vrachtwagenchauffeur valt uit cabine bij controle door politie

Stomdronken vrachtwagenchauffeur valt uit cabine bij controle door politie
18-03-2021 16:13 | Buitenland | auteur Redactie

WARBURG - Twee politieagenten in Warburg hadden niet verwacht dat een vrachtwagenchauffeur zo meegaand zou zijn: bij een voertuiginspectie buitelde de dronken chauffeur uit de cabine en viel op straat. De agenten alarmeerden uit voorzorg een ambulance. De man uit Oekraïne was zo dronken dat hij ondersteund moest worden en een alcoholtest ter plaatse nauwelijks mogelijk was.

De vrachtwagen stond dinsdag 16 maart geparkeerd op de parkeerplaats "Zum Heidhof" in de buurt van een tankstation. De politie werd rond 21:30 uur gewaarschuwd omdat er nogal harde muziek uit de cabine klonk. Toen de politie de vrachtwagen wilde controleren ontdekten ze de vrachtwagenchauffeur slapend op het stuur.

De stomdronken man reageerde niet op luide kreten. Hij kon alleen wakker worden gemaakt door hem heen en weer te schudden. Hij weigerde aanvankelijk uit te stappen en probeerde het bestuurdersportier weer te sluiten. Toen hij plotseling wilde uitstappen, viel hij uit de bestuurderscabine en viel op de grond, waarop de agenten een ambulance opriepen. De man bleek bij nader onderzoek niet gewond.

De chauffeur vertoonde duidelijke tekenen dat hij onder invloed was van alcohol. Hij had een onduidelijke spraak, een zwalkende manier van lopen en had ondersteuning nodig. Een poging tot een ademtest ter plaatse was door het zware alcoholgebruik nauwelijks mogelijk: de meting stopte bij 1,4 promille, de werkelijke waarde lag daar waarschijnlijk ruim boven.

De chauffeur weigerde duidelijk de behandeling door de hulpdiensten of het vervoer naar een ziekenhuis. Omdat niet kon worden aangetoond dat hij reed onder invloed van alcohol, besloten de agenten samen met de ambulancebroeders de 41-jarige chauffeur achter te laten in de bestuurderscabine.

Om te voorkomen dat hij zijn rit onder invloed van alcohol voortzette, werden de vrachtwagensleutels en het rijbewijs ingenomen tot hij nuchter was.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden