Clicky


 


Vierde crashtender voor Maastricht Aachen Airport

Vierde crashtender voor Maastricht Aachen Airport
18-03-2021 11:16 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

MAASTRICHT - Het wagenpark van het brandweerkorps van Maastricht Aachen Airport is uitgebreid met crashtender nummer vier. Dit brandweervoertuig is uitgerust met de modernste blustechnieken en vervangt het 30 jaar oude reservevoertuig.

Voor een optimale brandveiligheid heeft Maastricht Aachen Airport haar eigen brandweerkorps. Tijdens onze openingstijden is onze luchthavenbrandweer bij een luchtvaartincident binnen drie minuten na melding ter plaatse.

Crashtenders

De brandweerwagens zet de brandweer in bij incidenten met vliegtuigen. De crashtenders behoren tot de grootste en snelste categorie brandweervoertuigen. Ze zijn uitgerust met grote hoeveelheden blusmiddelen, brede banden en allerlei technologische hoogstandjes om ook het niet geasfalteerde deel van het luchthaventerrein aan te kunnen.

Categorie 9, crew-only luchthaven

Maastricht Aachen Airport is een categorie 7 luchthaven en voor crew-only categorie 9. De categorie is bepalend voor EASA voor onder andere hoeveel water en schuim het vliegveld minimaal gereed moeten hebben in het geval van een crash. Bij categorie 9 is dat minimaal 36.400 liter. Dit is gelijk aan drie crashtenders á 12.500 liter per voertuig. Deze vierde crashtender is nodig om de afhandeling van categorie 9 altijd te kunnen garanderen. Crashtenders zijn door het veelvuldig contact met water gevoelig voor storingen. Daarom worden ze minimaal dagelijks getest en is een reserve geen overbodige luxe.

Crashtender nummer vier is geen nieuwe. Een jaar geleden kreeg MAA de kans deze vier jaar jonge ‘tweedehands’ aan te schaffen waardoor de investering én de levertijd een fractie was van een nieuwe crashtender. Desondanks heeft de levering even op zich laten wachten.

Foto's

  • Crashtender Lelystad Airport
    Crashtender Lelystad Airport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats