Clicky


Duitse politie controleert op afstand en afleiding in het verkeer

Duitse politie controleert op afstand en afleiding in het verkeer [+foto's]
18-03-2021 10:40 | Buitenland | auteur Redactie

SITTENSEN - De Duitse politie heeft dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart weer gecontroleerd op onvoldoende afstand houden en afleiding in het verkeer op de A1 tussen Bremen en Hamburg.

In totaal 16 vrachtwagenchauffeurs gebruikten hun smartphone, of een ander elektrisch apparaat, tijdens het rijden. Onder de automobilisten werden twee boetes uitgedeeld voor het gebruik van een telefoon tijdens het rijden.

In totaal zeven vrachtwagenchauffeurs kregen een boete voor het niet voldoende afstand houden.

De boete voor minder dan 50 meter op je voorligger rijden bedraagt 80 euro. Het gebruik van de smartphone tijdens het rijden wordt bestraft met een boete van 100 euro. Acht chauffeurs waren niet woonachtig in Duitsland en moesten direct afrekenen.

Daarnaast registreerde de politie ook een aantal 'bijvangsten' tijdens de controle. Tegen één van de gecontroleerde vrachtwagenchauffeurs liep een arrestatiebevel. De man werd gearresteerd en is overgebracht naar de gevangenis in Bremervörde.

De banden van een vrachtwagen waren zo slecht dat de chauffeur niet verder mocht rijden.

In een gecontroleerde auto ontdekten de agenten een 10-jarig kind dat onbeveiligd op de achterbank sliep. Hoewel de vader, als bestuurder van de auto, geconfronteerd werd met een boete van 85 euro, was hij niet onder de indruk van het gevaar zijn dochter liep.