Clicky


Marechaussee onderschept in totaal 13 vreemdelingen op trein en in de havens

Marechaussee onderschept in totaal 13 vreemdelingen op trein en in de havens [+video]
17-03-2021 14:50 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM/BREDA - De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag en woensdag dertien vreemdelingen onderschept op de internationale trein bij Breda, in de havens van Hoek van Holland en Europoort.

Gisteren, dinsdag 16 maart, troffen marechaussees in de internationale trein bij Breda vier mannen aan die geen geldige reisdocumenten konden overleggen. De Irakees, Marokkaan, Algerijn en Libiër zijn meegenomen naar de brigade van de Marechaussee in Hoogerheide voor verder onderzoek.

Op Europoort werden twee mannen van Algerijnse en Marokkaanse afkomst aangetroffen in een trailer op het haventerrein. Ze hadden het zeil van de trailer opengesneden en zich verschanst tussen de lading om ongemerkt naar Engeland te reizen.

Even later werden bij de uitreiscontrole in Hoek van Holland een Iraanse en Marokkaanse ‘inklimmer’ aangetroffen, die via het dak van een vrachtwagen naar binnen waren gekropen. Tijdens de fouillering werd een scherp voorwerp aangetroffen waarmee ze het dakzeil hadden open gesneden.

Daarna werden op Hoek van Holland nog twee mannen uit Algerije aangetroffen, die zich onder een vrachtwagen op de assen hadden verstopt.

Vanmorgen sloeg de speurhond van een vervoerder op Europoort aan bij een trailer, waar drie mannen in verstopt zaten. Hun identiteit moet nog worden vastgesteld.

Alle vreemdelingen zijn of worden in vreemdelingenbewaring gesteld. De Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek.