Clicky

 
Transport Online - Luchtvracht blijft toenemen op Brussels Airport

Luchtvracht blijft toenemen op Brussels Airport

Luchtvracht blijft toenemen op  Brussels Airport
17-03-2021 11:33 | Luchtvracht | auteur Redactie

ZAVENTEM - Na een zeer positieve start van het jaar blijft de luchtvracht groeien met opnieuw een aanzienlijke toename van de vervoerde volumes, 21 procent meer dan in februari 2020, ondanks de sterke daling van de volumes op passagiersvluchten (-60 procent).

De groei van het volvrachtsegment (+85 procent) is het resultaat van de opstart van nieuwe luchtvaartmaatschappijen in 2020 (Sichuan, HongYuan, Amerijet, VirginAtlantic), in combinatie met extra vluchten die in februari naar Brussels Airport uitweken vanwege congestie op omliggende vrachtluchthavens. Ook vaste klanten zoals Ethiopian Airlines, Qatar Airways en Singapore Airlines hebben hun volumes ook verhoogd in vergelijking met vorig jaar.

De groei in expresdiensten (+50 procent) is deels te verklaren door de extra routes die DHL Express in 2020 aan het netwerk heeft toegevoegd en door de toegenomen vraag naar e-commerce zendingen.

Ook het wegvervoer van luchtvracht neemt toe, zij het in mindere mate (+4 procent), omdat er meer vracht rechtstreeks van Brussels Airport lokaal kan worden vervoerd dankzij een grotere connectiviteit. 

Het totale volume aan goederen dat op de cargoafdeling van Brussels Airport werd behandeld, steeg ten opzichte van februari 2020 met 17 procent tot 59.921 ton.

De importvolumes zijn sterk toegenomen, vooral uit Azië en Noord-Amerika.  De vrachtvolumes van en naar Afrika liggen nog steeds onder het niveau van vorig jaar, vooral als gevolg van het lagere aantal vluchten van Brussels Airlines.

Het aantal vaccinzendingen van en naar de logistieke zone van Brussels Airport gaat in stijgende lijn met meer dan 100 vluchten naar 40 bestemmingen wereldwijd. Verwacht wordt dat het aantal zendingen van vaccins in de komende maanden nog zal toenemen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden