Transport Online - Ruim negen jaar cel voor neersteken advocaat Zoetermeer

Ruim negen jaar cel voor neersteken advocaat Zoetermeer

Ruim negen jaar cel voor neersteken advocaat Zoetermeer
17-03-2021 10:19 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Twee mannen zijn door het hof in Den Haag veroordeeld tot celstraffen van negen jaar en negen jaar en tien maanden voor betrokkenheid bij het neersteken van een advocaat in Zoetermeer in 2017. Zij werd in haar gezicht en hoofd gestoken en raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Het motief voor de moordpoging is nooit opgehelderd.

De rechtbank Den Haag had in juni 2019 verdachten Yassine D. en Marwan I. veroordeeld tot respectievelijk 8 jaar en 3 maanden en 8 jaar cel. Er waren in hoger beroep celstraffen tot twaalf jaar geëist. D. heeft al een flink strafblad. Hij is onder meer eerder veroordeeld voor het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in 2012.

De advocaat had op 26 september 2017 op haar kantoor een afspraak met een potentiële cliënt. Na een kort gesprek over een echtscheiding werd zij met een stanleymes neergestoken. Zij heeft blijvende littekens en heeft het advocatenkantoor - dat ze samen met haar zus runde - moeten opgeven. De aanleiding voor de steekpartij is nooit duidelijk geworden en ook is nooit opgehelderd wie de steker en de opdrachtgever is. De twee verdachten, die met de steker en een chauffeur naar Zoetermeer waren gereisd, hebben daar nooit wat over willen vertellen.

Volgens het hof waren de 23-jarige mannen intensief betrokken bij deze aanval. "Het snijden in het gezicht van de vrouw was zo gevaarlijk dat sprake is van een poging tot moord. De mannen hadden van tevoren kunnen bedenken dat het verkeerd af had kunnen lopen. De mannen worden daar verantwoordelijk voor gehouden, ook al hebben zij het slachtoffer niet zelf gestoken."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen