Clicky

 
Transport Online - Emirates SkyCargo markeert een jaar aan vrachtactiviteiten met gebruik van passagierstoestellen

Emirates SkyCargo markeert een jaar aan vrachtactiviteiten met gebruik van passagierstoestellen

Emirates SkyCargo markeert een jaar aan vrachtactiviteiten met gebruik van passagierstoestellen
16-03-2021 16:14 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Op maandag 16 maart 2020 vertrok Emirates vlucht EK 2503 van Dubai naar Koeweit. Hoewel de vlucht werd uitgevoerd met een Boeing 777-300ER passagiersvliegtuig, vervoerde EK 2503 geen passagiers maar ongeveer 34 ton aan vracht die dringend nodig was in Koeweit.

Passagierstoestel voor vrachtvluchten

Het was de eerste keer in de geschiedenis van Emirates dat een passagierstoestel een vrachtvlucht uitvoerde. Slechts vier dagen nadat Covid-19 door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tot pandemie was uitgeroepen, zou EK 2503 de eerste van meer dan 27.800 vrachtvluchten worden die Emirates SkyCargo in het daaropvolgende jaar zou uitvoeren, terwijl de vrachtmaatschappij onophoudelijk werkte om wereldwijd gemeenschappen te voorzien van essentiële medische en voedselvoorraden die ze tijdens de pandemie nodig hadden.

Beperking passagiersreizen door pandemie

Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President, Cargo zei: "Het is precies een jaar geleden dat wat in de luchtvrachtindustrie voor onmogelijk werd gehouden, niet alleen realiteit werd, maar ook een sterke operationele pijler voor Emirates SkyCargo. Voor de pandemie werd bijna tweederde van onze totale vracht vervoerd in de bellyhold van onze passagiersvluchten. Met de toenemende vluchtopschortingen en beperkingen op passagiersreizen als gevolg van Covid-19 begin maart 2020, konden we een situatie voorzien waarin er niet langer voldoende vrachtcapaciteit op de markt beschikbaar zou zijn om essentiële voorraden te vervoeren.”

"Om de vrachtcapaciteit van onze 11 Boeing 777 vrachtvliegtuigen te vergroten en ervoor te zorgen dat we aan de urgente vraag naar goederen zoals farmaceutische producten en levensmiddelen konden voldoen, hebben we proactief een radicaal en innovatief plan gemaakt om onze passagiersvliegtuigen in te zetten voor uitsluitend vrachtvluchten. We hebben dit passagiersvrachtvliegtuigconcept uitgeprobeerd met een vlucht naar Koeweit op 16 maart vorig jaar. In de daaropvolgende weken, toen de reguliere passagiersvluchten volledig werden opgeschort, begonnen we onze vrachtoperaties met passagierstoestellen uit te breiden tot een punt waarop we bijna 90 passagiersvliegtuigen hadden die werden ingezet voor vrachtoperaties.”

Vrachtoperaties naar meer dan 125 bestemmingen

Nabil vult aan: "Onze strategie voor vrachtoperaties met passagierstoestellen is tijdens de pandemie de ruggengraat van onze activiteiten geweest, waarbij vracht naar meer dan 125 bestemmingen op zes continenten is vervoerd. Met de hervatting en groei van passagiersvluchten zijn we geleidelijk overgeschakeld op onze gebruikelijke rotaties, maar onze vrachtoperaties met passagierstoestellen blijven een sterke component van de Covid-19 pandemie respons."

Innovatieve oplossingen

Om te voldoen aan de wereldwijde vraag naar vervoer van medische hulpmiddelen en essentiële voorraden, heeft Emirates SkyCargo na de introductie van passagierstoestellen voor vrachtoperaties ook andere innovaties geïntroduceerd. Zo wordt vracht geladen op passagiersstoelen en in bagagebakken in de passagierscabine en worden 'mini-vrachtvliegtuigen’ geïntroduceerd, namelijk Boeing 777-300ER-toestellen waarbij de stoelen uit de Economy Class zijn verwijderd om meer ruimte te maken voor het vervoeren van vracht. Emirates SkyCargo beschikt momenteel over 16 Boeing 777-300ER mini-vrachtvliegtuigen voor vrachtoperaties.

Transport essentiële levensmiddelen en vaccins

Emirates SkyCargo heeft het afgelopen jaar meer dan 27.800 cargo-only vluchten uitgevoerd met passagierstoestellen. Deze vluchten hebben bijgedragen aan het vervoer van meer dan 100.000 ton essentiële benodigdheden, waaronder PPE, Covid-19 testkits, ventilatoren, geneesmiddelen en voedsel.

De luchtvrachtmaatschappij heeft daarnaast het voortouw genomen in de wereldwijde luchtvrachtindustrie voor de distributie van Covid-19 vaccins. Emirates SkyCargo heeft in Dubai een gespecialiseerde GDP gecertificeerde airside hub voor Covid-19 vaccins opgezet en is ook een partnerschap aangegaan met toonaangevende organisaties in Dubai en met UNICEF voor de snelle transport van Covid-19 vaccins naar ontwikkelingslanden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden