Clicky

 
Transport Online - Reconstructie dodelijk steekincident Mûnein

Reconstructie dodelijk steekincident Mûnein

Reconstructie dodelijk steekincident Mûnein
16-03-2021 15:18 | Binnenland | auteur Redactie

MÛNEIN - In de Friese plaats Mûnein wordt dinsdag een gerechtelijke reconstructie gehouden van het dodelijke steekincident dat op zaterdag 6 juni 2020 het leven kostte aan een 43-jarige man uit Almere.

Een ander slachtoffer, een 38-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel, werd die dag levensgevaarlijk verwond naar het ziekenhuis gebracht. De 27-jarige verdachte kon direct na het incident aangehouden worden buiten de woning waar het steekincident had plaats gehad. Een derde slachtoffer kon ontkomen door uit een raam te springen.

De recherche deed eerder al een uitgebreid buurtonderzoek, onderzocht het team forensische opsporing de woning en de omgeving en werden getuigen en de verdachte gehoord. De reconstructie moet meer duidelijkheid geven over de afgelegde verklaringen.

Bij de reconstructie, die wordt uitgevoerd en opgenomen door het Landelijk Video Reconstructie Team (LVRT), zijn aanwezig: de rechter-commissaris, de advocaat van de verdachte, leden van het LVRT-team, verdachte, twee getuigen/slachtoffers, de zaaksofficier van justitie en twee tolken. De officier, de raadsman en de rechter-commissaris volgen van achter monitoren het beeld en het geluid van de reconstructie van afstand in een mobiele unit, waarbij de mogelijkheid bestaat vragen te stellen via de begeleider van het LVRT-team ter plekke.

De plaats van de reconstructie wordt aan het directe zicht onttrokken door het plaatsen van schermen. De omwonenden zijn vooraf geïnformeerd over de reconstructie, die enige uren in beslag zal nemen. Rondom de plaats van de reconstructie zijn tijdelijke verkeersmaatregelen genomen om het verkeer om te leiden. De Mounewei is tijdens de reconstructie afgesloten voor verkeer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden