Clicky

 
Transport Online - De Jonge: reproductiegetal loopt zoals verwacht verder op

De Jonge: reproductiegetal loopt zoals verwacht verder op

De Jonge: reproductiegetal loopt zoals verwacht verder op
16-03-2021 14:21 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het reproductiegetal (het aantal mensen dat een besmette persoon opnieuw besmet) blijft oplopen, aldus minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Als dat cijfer "rond" de 1 blijft en het aantal ziekenhuisopnames ongeveer op het "huidig niveau" blijft, zijn volgens hem nieuwe versoepelingen mogelijk.

Het reproductiegetal is gestegen naar 1,06, zei De Jonge na kabinetsberaad over het coronavrius. Vorige week was het nog 1,01. Volgens de minister was het oplopen van de ziekenhuisopnames, het aantal besmettingen en het reproductiegetal ingecalculeerd. Het is nu van belang dat mensen zich aan de regels houden om het virus eronder te houden, benadrukt hij. "We moeten voorkomen in het zicht van de haven onverstandige dingen te doen."

Of de terrassen en het hoger onderwijs weer open kunnen, hangt af van het advies van het Outbreak Management Team (OMT) dat vrijdag komt. Volgende week dinsdag maakt het kabinet bekend of er nieuwe versoepelingen komen.

Door de Britse variant van het coronavirus raken steeds meer mensen besmet. Maandag werden 5549 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Lang lag het gemiddelde aantal besmettingen op zo'n 4500. Dat gemiddelde steeg daarmee voor de achtste dag op rij. Dinsdag ligt het aantal positieve tests volgens De Jonge "boven de 4000, maar onder de 5000".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions