Clicky


VVV-Venlo ontslaat trainer Hans de Koning

VVV-Venlo ontslaat trainer Hans de Koning
16-03-2021 10:56 | Sport | auteur ANP

VENLO - VVV-Venlo heeft hoofdtrainer Hans de Koning met nog acht speelronden op het programma ontslagen. De 60-jarige De Koning wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige resultaten van de afgelopen weken. De Limburgse club verloor de laatste zeven competitieduels. Afgelopen weekend ging het thuisduel met provinciegenoot Fortuna Sittard met 3-1 verloren.

VVV zakte daardoor naar de vijftiende plek op de ranglijst en staat nog maar 1 punt boven de degradatiezone. De Koning werd in december 2019 aangesteld als hoofdtrainer bij VVV; hij volgde halverwege het seizoen 2019-2020 de ontslagen Robert Maaskant op. Vorige maand werd al bekend dat beide partijen na dit seizoen uit elkaar zouden gaan.

"Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om per direct afscheid te nemen van Hans", aldus technisch manager Stan Valckx. "Wij menen dat, na het uitblijven van recente sportieve resultaten, we nu actie moesten ondernemen om een kentering teweeg te brengen in de neerwaartse spiraal waarin we momenteel op sportief vlak zitten. Het allerbelangrijkste is namelijk dat we VVV-Venlo voor de Eredivisie behouden. Al met al een vervelend besluit, dat overigens niets afdoet aan het feit dat wij Hans zeer dankbaar zijn voor wat hij in zijn tijd bij de club heeft neergezet en bereikt."

Pieken en dalen

Vorig seizoen stond VVV op de dertiende plek toen de competitie als gevolg van het coronavirus werd afgebroken. Dit seizoen verloor VVV thuis met 13-0 van Ajax. Dat betekende de grootste nederlaag ooit in de Eredivisie. De club uit Venlo reikte wel tot de halve finales van de KNVB-beker, waarin Vitesse met 2-0 te sterk bleek.

VVV, dat met de Griek Georgios Giakoumakis de topscorer van de Eredivisie in de ploeg heeft, wacht zondag de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. VVV hoopt voor die tijd een nieuwe hoofdtrainer te hebben aangesteld.

De Koning, een voormalig doelman, werkte eerder bij onder meer Helmond Sport, FC Volendam, Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk. Hij is de zesde ontslagen trainer van het seizoen in de Eredivisie.