Clicky

 Grote Europese landen schorten gebruik AstraZeneca-vaccin op

Grote Europese landen schorten gebruik AstraZeneca-vaccin op
15-03-2021 19:23 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

ROME - Ook Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje stoppen met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin. Steeds meer Europese landen schorten het gebruik op vanwege meldingen over bloedstolsels bij ingeënte mensen.

Nederland, Denemarken, Noorwegen, IJsland en Ierland besloten dat eerder al uit voorzorg. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) doet nader onderzoek naar de meldingen over bloedstolsels bij personen die gevaccineerd zijn.

Een veiligheidscommissie van het EMA gaat vanaf dinsdag in beraad over het vaccin. Twee dagen later is een speciale vergadering bijeengeroepen en wordt een conclusie verwacht. De toezichthouder treft dan eventueel maatregelen.

Oxford University

Het vaccin van AstraZeneca, dat ontwikkeld is in samenwerking met Oxford University, werd eind januari toegelaten tot de Europese markt. Het EMA heeft daarnaast ook vaccins van Pfizer/BioNTech, Moderna en Janssen goedgekeurd.

De uitrol van het AstraZeneca-vaccin in Europa verloopt het moeizaamst. Niet alleen vanwege het besluit van landen om het middel tijdelijk niet te gebruiken, maar ook doordat het aantal geleverde doses minder is dan aanvankelijk afgesproken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions