Clicky

 
Transport Online - Staci Group slaat grote slag met overname Base Logistics Group

Staci Group slaat grote slag met overname Base Logistics Group

Staci Group slaat grote slag met overname Base Logistics Group
15-03-2021 14:00 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

MOERDIJK - Logistiek dienstverlener Staci Group uit Frankrijk neemt branchegenoot Base Logistics Group over. Base Logistics Group is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in tijd- en missiekritische diensten voor de hightech- en medische industrie en bestaat uit de logistieke organisaties Base Logistics, HealthLink en Special Logistic Services (SLS). Het hoofdkantoor van Base Logistics Group bevindt zich in Moerdijk.

Met de aankoop krijgt Staci Group een stevigere voet aan de grond in Europa en de Verenigde Staten. Door de overname ontstaat een bedrijf met een jaaromzet van ruim 450 miljoen euro, waarvan 100 miljoen euro door Base Logistics Group wordt bijgedragen. De nieuw te vormen groep omvat een netwerk van 60 warehouses in Europa en de Verenigde Staten, met een totale oppervlakte van ongeveer 660.000m2 en 2.500 medewerkers. Daarnaast beschikt de groep over hoogwaardige in eigen huis ontwikkelde software en digitale oplossingen.

Staci Group is een onafhankelijke, internationaal opererende logistiek specialist. Staci biedt een breed scala aan innovatieve en op maat gemaakte logistieke diensten die inspelen op de veranderende behoeften van klanten en de opkomst van multi-channeldistributie. Het hoofdkantoor van Staci bevindt zich in Saint-Ouen-L'Aumône (Frankrijk) en Staci heeft in totaal ruim 50 vestigingen in Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf is in handen van het management, samen met participatiemaatschappij Ardian en Société Générale Capital Partenaires.

Staci Group neemt met de overname de plaats in van Waterland Private Equity Investments, dat sinds 2016 investeerder is in Base Logistics Group. Robin Voet, CEO van Base Logistics Group, is blij met de acquisitie door Staci Group: “Door deze overname worden we onderdeel van een succesvolle logistieke organisatie die qua visie en waarden heel goed past bij Base Logistics Group. Vanaf het allereerste contact met Thomas Mortier en zijn team is er een klik geweest en ik heb dan ook alle vertrouwen in de toekomst met Staci Group als onze strategische aandeelhouder.”

Thomas Mortier, CEO van Staci Group kijkt uit naar de uitbreiding van zijn organisatie: “We zijn verheugd dat we de kans hebben gekregen om zo’n sterke en succesvolle logistieke dienstverlener te mogen toevoegen aan onze groep. We heten alle medewerkers van Base Logistics, HealthLink en SLS dan ook van harte welkom binnen onze organisatie en ik kijk erg uit naar de samenwerking.”

Een geheel

Base Logistics Group zal apart opereren binnen Staci Group en blijft als organisatie na de overname geheel intact. Voet daarover: “We hebben in de afgelopen jaren sterke onderlinge synergie gecreëerd tussen de bedrijven Base Logistics, HealthLink en SLS en daar gaan we ook na de overname mee verder.” Mortier vult aan: “In die zin zal er dus voor klanten van Base Logistics Group niets veranderen. We zullen uiteraard wel intensief gebruik gaan maken van elkaars expertise en netwerken, waardoor de dienstverlening richting klanten van Base Logistics Group en Staci Group nog aantrekkelijker wordt.”

Waterland

William Ford, Investment Director van Waterland Private Equity Investments, kijkt tevreden terug op de afgelopen 4,5 jaar waarin Waterland investeerder was in Base Logistics Group: “Samen met het management hebben we in de afgelopen jaren de positie van Base Logistics Group in de markt verder weten te versterken. Mede dankzij het toevoegen van HealthLink en SLS aan de groep en de unieke propositie van de bedrijven hebben we consistent hoge groeicijfers gerealiseerd en hebben we Base Logistics Group uitgebouwd tot een logistiek dienstverlener van formaat. We danken Robin Voet en het sterke team om hem heen voor de goede samenwerking en wensen Base Logistics Group alle succes toe onder de paraplu van Staci Group.”

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions