Clicky

 
Transport Online - Baudet: Jinek wilde mij alleen maar naar neerzetten

Baudet: Jinek wilde mij alleen maar naar neerzetten

Baudet: Jinek wilde mij alleen maar naar neerzetten
15-03-2021 11:20 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Thierry Baudet zegt niet persoonlijk te zijn geraakt door het optreden van cabaretier Martijn Koning in het programma Jinek. "Maar het was de druppel die de emmer deed overlopen", stelde de lijsttrekker van Forum voor Democratie maandag in de ochtendshow van Qmusic.

"De hele opbouw van het programma was om mij zo naar mogelijk neer te zetten. Al die vreselijke verwijten over racisme, nazi's en vrouwenhaat: dat gaat nergens over. Toen hij over mijn privéleven begon en mijn kinderen dacht ik: dat hoef ik niet te pikken." Daarom liep hij weg. Na de uitzending dronk Baudet naar eigen zeggen thuis "een goed glas wijn en ging lekker vrijen".

RTL bood excuses aan en Jinek wil voortaan van gasten weten wat ze gaan zeggen voordat ze aanschuiven. RTL kreeg bijval, maar ook veel kritiek voor deze knieval na de tirade van Martijn Koning. Baudet zegt voorlopig niet meer bij Jinek aan tafel te gaan zitten. "Ik ben op de mens vergevingsgezind. En ik lig ‘s nachts niet wakker met wraakplannen. Maar het is wel haar programma. Ik heb geen zin om daar weer te gaan zitten."

Baudet is erg selectief in zijn media-optredens, stelde hij. Het was niet de eerste keer dat de omstreden politicus wegliep in een programma; eerder deed hij dit ook nadat vragen in Met het oog op morgen en De Vooravond hem niet bevielen. "Het zijn altijd van die opzetjes dat je denkt: daar gaan we weer. Dan moet je weer reageren op al die vreselijke verwijten en krijg je allemaal sturende vragen van opiniepanels."

De FvD-leider lag de afgelopen maanden onder vuur vanwege antisemitische, racistische, homofobe en vrouwonvriendelijke gesprekken die in app-groepen van de partij werden gevoerd. De partijleider zat zelf in deze app-groepen en deed de opmerkingen af als grapjes en vrijblijvende gedachtenexperimenten. "Ik heb al 100.000 keer gezegd dat ik geen racist ben", stelde Baudet in de ochtendshow van Qmusic.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,191
Diesel2,063

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats