Clicky

 
Transport Online - Reisbemiddelaar D-reizen naar rechter om uitbetaling vouchers

Reisbemiddelaar D-reizen naar rechter om uitbetaling vouchers

Reisbemiddelaar D-reizen naar rechter om uitbetaling vouchers
14-03-2021 23:18 | Binnenland | auteur ANP

HOOFDDORP - D-reizen heeft de Staat en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) voor de rechter gedaagd, omdat het veel ruimer gebruik wil maken van een aankomend fonds om klanten geld te geven voor de vouchers die ze kregen toen ze door corona hun geboekte reizen niet konden maken. Een communicatiemedewerker van de reisorganisatie bevestigt berichten in De Telegraaf en het FD daarover.

D-reizen vreest nu al er volstrekt onvoldoende aanspraak op te kunnen maken en dan in grote problemen te zullen komen. D-reizen organiseert niet zelf reizen, maar fungeert als bemiddelaar en zou er daarom nauwelijks voor in aanmerking komen. Het bedrijf zou alleen een beroep kunnen doen op de bedragen die voor commissie worden berekend, hoewel het toch zelf vouchers uitgaf. De voorwaarden om toegang te krijgen tot het nieuwe fonds worden ook als onduidelijk ervaren.

Reisorganisaties moeten de vouchers binnen een jaar in geld omzetten voor de klanten die dat willen, maar verkeren door de coronacrisis in zeer zwaar weer. Daarom hebben ze het fonds hard nodig.

De rechtszaak zaak dient dinsdag in Rotterdam.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions