Clicky

 
Transport Online - Ondanks restricties duizenden actievoerders op Malieveld

Ondanks restricties duizenden actievoerders op Malieveld

Ondanks restricties duizenden actievoerders op Malieveld
14-03-2021 14:41 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Op het Malieveld in Den Haag is het aantal demonstranten tegen het kabinetsbeleid inmiddels behoorlijk opgelopen. Daar waar er maximaal tweehonderd hadden mogen komen, is het aantal actievoerders inmiddels opgelopen tot enkele duizenden.

Ook ter hoogte van het provinciehuis stonden honderden demonstranten, die aanvankelijk niet bij het Malieveld konden komen, maar inmiddels zijn doorgelaten. Onder luid gejuich stroomden zij het Malieveld op.

De demonstranten zijn omsingeld door de politie, maar vooralsnog is het verder rustig. De aanwezigen houden wel onvoldoende afstand tot elkaar.

Noodbevel

Eerder versperden politiebusjes nog de weg vanaf Den Haag Centraal Station naar het Malieveld. Rond 13.00 uur riep de politie demonstranten die nog onderweg waren naar het Malieveld op niet meer te komen. "Het maximale aantal deelnemers dat is toegestaan bij de demonstratie op het Malieveld is bereikt. Er is een noodbevel van kracht. Ben je onderweg naar het Malieveld? Kom niet en ga naar huis!", twitterde de politie.

De politie meldt op Twitter inmiddels ook dat vanwege de politie-inzet bij demonstraties op en rond het Malieveld verschillende wegen worden afgesloten. Het gaat daarbij onder meer om de Zuid Hollandlaan en de Koningstunnel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,987
  Diesel1,758

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions