Clicky


Journalist Igor Cornelissen (85) overleden

Journalist Igor Cornelissen (85) overleden
13-03-2021 23:42 | Binnenland | auteur ANP

ZWOLLE - De journalist Igor Cornelissen is op 85-jarige leeftijd overleden. Hij was tussen 1962 en 1996 redacteur bij weekblad Vrij Nederland. Daarnaast schreef hij veel boeken, waaronder het vorig jaar verschenen Mijn opa rookte ook een pijp. Dat boek beschouwde hij volgens De Stentor als de afronding van zijn memoires.

Op social media wordt de markante journalist en auteur veelvuldig herdacht door bekenden en oud-collega's. "Hoor vandaag dat Igor Cornelissen is overleden. Geboren Zwollenaar, zoon van het oude volk, journalist en schrijver. Kenner van alle socialistische stromingen in ons land", schrijft iemand. "Een fenomeen is heengegaan", zegt een ander.

Cornelissen, zoon van een joodse moeder en een christelijke vader, geloofde lang in het socialisme, maar brak in 1971 met de trotskistische beweging. Hij schreef veel over politieke randfiguren en Oost-Europa en kleurrijke mensen met een joodse en linkse achtergrond. Hij was liefhebber van jazz, trompettist en pijproker.

Volgens dagblad Trouw overleed hij zaterdag aan de gevolgen van een hartaanval in zijn ouderlijk huis in Zwolle waar hij 45 jaar woonde.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions