Clicky

 
Transport Online - Zes jonge asielzoekers in 'coronahotel' Haren klimmen over hek en gaan naar supermarkt

Zes jonge asielzoekers in 'coronahotel' Haren klimmen over hek en gaan naar supermarkt

Zes jonge asielzoekers in 'coronahotel' Haren klimmen over hek en gaan naar supermarkt
13-03-2021 23:28 | Coronavirus | auteur ANP

HAREN - Zes minderjarige asielzoekers (tussen de 15 en 18 jaar) zijn zaterdagmiddag over de hekken van een quarantainecentrum in een voormalig hotel in het Groningse Haren geklommen en naar een supermarkt in het dorp getrokken. Een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bevestigt zaterdag berichtgeving hierover door het Dagblad van het Noorden. Volgens haar zijn ze "nog geen uur" weggeweest en teruggebracht naar de plek waar (mogelijk) met corona besmette bewoners van asielzoekerscentra in het noorden van het land worden opgevangen.

De voorlichtster benadrukt dat het COA er alles aan doet om de mensen die in Haren verblijven binnen te houden. "Het gaat om mensen die in quarantaine zitten omdat ze besmet zijn met het coronavirus of het virus mogelijk onder de leden hebben. Op verzoek van de gemeente hebben we hekken geplaatst en extra beveiliging en begeleiding aangeschaft. Waar in Nederland vind je dat?"

Het 'coronahotel' herbergt gemiddeld tussen de 30 en 35 personen en wordt sinds oktober vorig jaar door het COA gebruikt. In november klommen volgens woordvoerster ook al bewoners over de hekken. "Ook die waren snel weer teruggebracht."

Foto's

  • J.Roeland
    COOP

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden