Clicky

 
Transport Online - Tientallen meldingen van stormschade

Tientallen meldingen van stormschade

Tientallen meldingen van stormschade
13-03-2021 19:09 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Vanuit alle delen van het land komen meldingen van stormschade. In de meeste gevallen gaat het om omgewaaide bomen, afgewaaide takken, dakpannen of dakdelen en losgerukte zonneschermen. De boulevard in Vlissingen is afgesloten vanwege zandophoping op de weg, meldt de gemeente. De weg blijft dicht totdat het weer het toestaat het zand te verwijderen.

Door de harde wind zijn in het Gelders Putten platen van een 18 meter hoge silo van een bedrijf afgewaaid en vlakbij het spoor terechtgekomen, meldt Omroep Gelderland. Treinen reden uit voorzorg enige tijd langzamer langs het terrein. Ook vrijdag waren er soortgelijke problemen bij Recyfood Recycling.

In Rotterdam staat een aantal kades van het Noordereiland en onder de Willemsbrug aan de Maas onder water door een combinatie van harde wind en vloed. Volgens MediaTV.nl is de kade onder de Willemsbrug daarom afgesloten. Naar verwachting daalt het water in de loop van de avond. De Markerwaarddijk (Enkhuizen-Lelystad), onderdeel van de N307, is enkele uren afgesloten geweest voor vrachtwagens en auto's met aanhangers. Rond 18.00 uur werd het verbod opgeheven, maar er geldt voorlopig wel een inhaalverbod en een maximum snelheid van 70 kilometer per uur.

In Zwolle waaiden stenen van de gevel van een appartementencomplex. Volgens De Stentor mogen bewoners van vijf appartementen hun woning tot maandag niet verlaten. Niemand is gewond geraakt door de vallende stenen. In het Groningse Stadskanaal viel een boom tegen een huis. Datzelfde gebeurde in Maastricht.

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd voor zware windstoten, met name tijdens buien, van 80 tot 90 kilometer per uur, aan zee tot rond 100 km per uur. In de loop van de avond neemt de wind vanuit het zuidwesten af en verdwijnen de zware windstoten.

Afgelopen donderdag stond er ook al een stormachtige wind. Die richtte voor 30 miljoen euro schade aan. Het was de eerste officiële storm van het jaar, met windstoten van boven de 120 kilometer per uur. Deze storm kreeg geen naam omdat er geen code oranje was afgegeven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden