Clicky

 
Transport Online - Rotterdammer heeft 75 kilo cocaïne en 1,5 miljoen euro in huis

Rotterdammer heeft 75 kilo cocaïne en 1,5 miljoen euro in huis

Rotterdammer heeft 75 kilo cocaïne en 1,5 miljoen euro in huis
12-03-2021 19:25 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Een 45-jarige man uit Rotterdam zit vast nadat de politie 75 kilo cocaïne, 1,5 miljoen euro en een vuurwapen bij hem in huis had aangetroffen. De spullen zijn in beslag genomen. Hij wordt verdacht van handel in verdovende middelen, witwassen en vuurwapenbezit, maakte justitie vrijdag bekend.

In hetzelfde onderzoek hield de politie maandag drie mannen (21, 43, en 53 jaar) zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op verdenking van handel in verdovende middelen. Dat deed de politie aan de hand van informatie uit het zogenoemde onderzoek Argus naar de versleutelde berichtendienst Sky ECC, die de politie wist te kraken.

De vier zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat zij veertien dagen langer vast blijven zitten. Dat geldt ook voor de verdachten die dinsdag zijn aangehouden in de regio Rotterdam op basis van berichten die de politie kon meelezen op Sky Ecc. Bij doorzoekingen in Rotterdam zijn onder meer 27 vuurwapens, 20 messen, 70 telefoons (waaronder ook cryptotelefoons), 12 auto’s, 2 boten, 1 jetski, grote geldbedragen en verdovende middelen in beslag genomen.

Deze zes verdachten zijn mannen in de leeftijd van 28 tot en met 55 jaar en komen uit Rotterdam, Rozenburg, Dordrecht en Capelle aan den IJssel. Zij worden verdacht van corruptie, handel in verdovende middelen, vuurwapenbezit en deelname aan een criminele organisatie.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions