Clicky

 
Transport Online - FIOD doorzoekt woning van bestuurder stichting op verdenking van faillissementsfraude

FIOD doorzoekt woning van bestuurder stichting op verdenking van faillissementsfraude

FIOD doorzoekt woning van bestuurder stichting op verdenking van faillissementsfraude
12-03-2021 13:47 | Binnenland | auteur Redactie

OLDAMBT - De FIOD heeft afgelopen woensdag een doorzoeking verricht in een woning in de gemeente Oldambt. Het strafrechtelijk onderzoek richt zich op een 48-jarige man die wordt verdacht van faillissementsfraude als bestuurder van een stichting. Tijdens de doorzoeking is administratie in beslag genomen, meldt de FIOD vrijdag.

De verdachte was bestuurder van de stichting. Het onderzoek betreft de periode vanaf september 2018 tot en met mei 2019. In die periode is er veel geld van de bankrekening verdwenen.

Ook zijn er in die periode diverse goederen aangeschaft, deze zijn vervolgens door de curator niet aangetroffen in de boedel. De verdachte weigert de curator inlichtingen te verschaffen over zowel het de bestemming van het geldbedrag als de goederen. De FIOD is het onderzoek gestart na een aangifte van de curator.

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions