Clicky

 
Transport Online - Planning onderhoud Polderbaan aangepast door vrieskou

Planning onderhoud Polderbaan aangepast door vrieskou

Planning onderhoud Polderbaan aangepast door vrieskou
12-03-2021 11:51 | Algemeen | auteur Redactie

SCHIPHOL - De werkzaamheden aan de Polderbaan en een aantal taxibanen op Schiphol duren twee weken langer als gevolg van de periode met uitzonderlijke en langdurige vrieskou in februari. De uitloop van deze werkzaamheden heeft ook gevolgen voor de achtereenvolgend geplande onderhoudsmomenten aan start- en landingsbanen, met name in het eerste halfjaar van 2021. 

Onderhoud aan de Polderbaan

Door de kou in februari was het twee weken niet mogelijk om te werken aan de fundering, het asfalt en de verlichting van de baan. De ondergrond en materialen waarmee gewerkt wordt, waren bevroren en moesten eerst goed ontdooien voor het werk voortgezet kon worden. Ook voor de werkzaamheden aan de verlichting van de baan moest de temperatuur eerst minimaal een paar graden boven het vriespunt uitkomen. De werkzaamheden aan de Polderbaan en taxibanen Quebec, Zulu, Alfa en Bravo ten zuiden van de Zwanenburgbaan duren volgens aangepaste planning tot 10 mei. De inschatting van het aangepast baangebruik tijdens de werkzaamheden blijft ongewijzigd.

Planning baanonderhoud 

De nieuwe einddatum van het onderhoud aan de Polderbaan en taxibanen heeft gevolgen voor de achtereenvolgende geplande onderhoudswerkzaamheden aan start- en landingsbanen. Periodes van baanonderhoud worden zo efficiënt mogelijk gepland, om het aangepast baangebruik voor de omgeving te minimaliseren. Door de opgelopen vertraging start het onderhoud aan de Zwanenburgbaan twee weken later, net als de werkzaamheden aan de taxibanen ten zuiden van die baan. Het onderhoud aan de Buitenveldertbaan is verplaatst naar september. De nieuwe planning is via deze link te bekijken.  

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions