Clicky

 
Transport Online - Aantal faillissementen in februari op laagste niveau in 30 jaar

Aantal faillissementen in februari op laagste niveau in 30 jaar

Aantal faillissementen in februari op laagste niveau in 30 jaar
12-03-2021 11:45 | Faillissementen | auteur Redactie

DEN HAAG - Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gedaald. Er zijn in februari 28 bedrijven minder failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Het aantal faillissementen lag in februari op het laagste niveau na december 1990.

Historisch laag niveau faillissementen

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen sterk afgenomen. In februari 2021 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 1990.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in februari 107 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 20. Dat zijn er 13 minder dan in januari.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector verhuur en overige zakelijke diensten (waaronder uitzendbureaus).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden