Clicky

 
Transport Online - DHL Express opent nieuwe CityHub op Blue Gate Antwerp

DHL Express opent nieuwe CityHub op Blue Gate Antwerp

DHL Express opent nieuwe CityHub op Blue Gate Antwerp
11-03-2021 18:50 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ANTWERPEN - DHL Express, de internationale expressdienst van Deutsche Post DHL Group, opende woensdag 10 maart haar nieuwe CityHub voor de Antwerpse regio op Blue Gate Antwerp. Dit stadsdistributiecentrum, geïnspireerd op het VIL-project R!Sult, zal gemiddeld 50.000 pakjes per week ophalen en leveren in de stad en de randgemeenten. Het stadscentrum wordt vanaf nu uitsluitend beleverd door ecologische, elektrische voertuigen. Op volle kracht zal de nieuwe CityHub 125 medewerkers tellen.

Om de sterke groei van de expressdiensten, die onder meer wordt gedreven door de boom van e-commerce, op te vangen, start het bedrijf een ambitieus aanwervingsplan voor DHL Express in België. Over een periode van twee jaar zal een totaal van 600 nieuwe medewerkers worden aangeworven voor banen in alle afdelingen van het bedrijf.

Grootste CityHub

Vanuit de nieuwe CityHub belevert DHL Express de stad Antwerpen en de omliggende gemeenten. De nieuwe vestiging is met 12.000 m² de grootste van het bedrijf in België. Ze zal tot 50.000 pakjes per week verwerken. Ze vervangt het service center nabij de Noorderlaan, ten noorden van Antwerpen. Die barstte uit zijn voegen en was niet meer aangepast aan een moderne en duurzame stadslogistiek.

“Deze nieuwe CityHub brengt ons een grote stap dichter bij onze missie om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. De CO2-uitstoot wordt drastisch verlaagd omdat we, dankzij de ideale ligging van de nieuwe CityHub, enkel elektrische cargofietsen en bestelwagens kunnen inzetten voor een optimale en duurzame stadsdistributie.”, zegt Danny Van Himste, managing director BeLux van DHL Express.

Elektrische fietsen en bestelwagens

De helft van de pakjes bestemd voor het centrum wordt vanaf nu door elektrische cargofietsen, de Cubicycles, geleverd en de andere helft door elektrische bestelwagens van het type e-Crafter. Het doel is om tegen 2030 de volledige belevering, dus ook in de randgemeenten, de haven en de ruimere omgeving, CO2-neutraal te voorzien door de inzet van negentig elektrische bestelwagens.

CO2-neutrale toekomst op Blue Gate Antwerp

De keuze voor het eco-effectieve bedrijventerrein Blue Gate Antwerp sluit naadloos aan het ambitieuze GoGreen programma van DHL Express, dat de expressdienst tegen 2050 volledig CO2-neutraal moet maken.

Het BREEAM gecertificeerde gebouw van DHL Express werd bovendien ecologisch gebouwd. Dankzij de ligging van het bedrijventerrein aan het water, kon het grootste deel van de bouwmaterialen bijvoorbeeld via het water aangeleverd worden. Verder voorzien 1.000 zonnepanelen het gebouw van hernieuwbare energie. De aansluiting op het warmtenet laat toe om warmte met andere bedrijven uit te wisselen en zodra beschikbaar hernieuwbare energie te verbruiken.

Foto's

  • DHL
    DHL

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden