Transport Online - Den Haag vernoemt brug naar Golden Earring

Den Haag vernoemt brug naar Golden Earring

Den Haag vernoemt brug naar Golden Earring
11-03-2021 17:28 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Den Haag gaat een brug vernoemen naar de Golden Earring, een van de bekendste rockbands die de stad heeft voortgebracht. Het gaat om een brug bij het Zuiderpark. In die omgeving zijn de bandleden opgegroeid.

Wethouder Hilbert Bredemeijer (buitenruimte) heeft het besluit donderdag bekendgemaakt. Hij deed dat vlak voordat in het hele land Radar Love te horen is, een van de grootste hits van Golden Earring. Het nummer wordt tegelijk gespeeld door publieke en commerciële radiozenders en op kerkklokken in onder meer Den Haag en Groningen. Dat gebeurt op de 73e verjaardag van gitarist en medeoprichter George Kooymans. Vorige maand werd bekend dat de muzikant lijdt aan de spierziekte ALS en daardoor niet meer kan optreden. De band liet daarna weten niet zonder hem verder te gaan.

Radar Love is een van de grootste hits van de Golden Earring. Het nummer van het album Moontan, geschreven door Kooymans en zanger Barry Hay, was ook een groot succes in het buitenland. Zo haalde de single in 1974 de dertiende plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen