Clicky


Drie minderjarige vreemdelingen ontdekt in vrachtwagen

Drie minderjarige vreemdelingen ontdekt in vrachtwagen [+foto]
11-03-2021 17:13 | Buitenland | auteur Redactie

HANNOVER - Ambtenaren van het hoofddouanekantoor in Hannover ontdekten vandaag drie minderjarigen, vermoedelijk uit Afghanistan, in de trailer van een Bulgaarse vrachtwagen. Ze werden alledrie overgedragen aan de politie.

De douanebeambten controleerden het verkeer op de A2 richting Dortmund toen ze werden benaderd door een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur bij de rustplaats Lehrter See Nord. Hij had kloppende geluiden uit zijn trailer gehoord.

De douane controleerde samen met de chauffeur de laadruimte en troffen drie mensen aan. De jongeren zaten ineengedoken bovenop de lading die uit big bags bestond. Volgens hun eigen informatie hadden ze de Afghaanse nationaliteit.

"Waar en onder welke omstandigheden de mensen aan boord kwamen en hoe lang ze moesten wachten op de laadruimte kon ter plaatse niet worden opgehelderd. Aangezien het verdere onderzoek echter niet tot het verantwoordelijkheidsgebied van de douane behoort, hebben onze collega's contact opgenomen met de politie. Ze namen de zaak ter plaatse over", zegt Nils Haustein, perswoordvoerder van het hoofddouanekantoor in Hannover.