Clicky

 
Transport Online - Nieuwe Volvo FH LNG voor LB-Logistics

Nieuwe Volvo FH LNG voor LB-Logistics

Nieuwe Volvo FH LNG voor LB-Logistics
11-03-2021 10:09 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

VEGHEL - LB-Logistics B.V. in Veghel heeft onlangs een nieuwe Volvo FH LNG 460pk 4x2 trekker in gebruik genomen. De truck werd geleverd door BAS Truck Center in Veghel. LB-Logistics zet zich actief in voor duurzaamheid en veiligheid in de volle breedte. Met de investering in Volvo Trucks & LNG worden beide speerpunten ingevuld.

Duurzaam

Duurzaamheid maakt onderdeel uit van de visie van LB-Logistics. In 2008, bij de bouw van het DC, is er bijvoorbeeld al voor gekozen om het te verwarmen en koelen door middel van aardwarmte. Een ander voorbeeld is dat vorig jaar alle TL verlichting is vervangen door LED verlichting met bewegingssensoren. De investering in een Volvo FH op LNG is een logische vervolgstap in dit rijtje met duurzame initiatieven. De CO2-uitstoot van een LNG-truck is namelijk 20 procent lager dan zijn tegenhanger op diesel en de mogelijkheid om te rijden op bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100 procent.

Gert van Lieshout, CEO van LB-Logistics: "De vraag was: hoe creëren we nog meer toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers? Door de aanschaf van een brandstofzuinige Volvo FH LNG helpen we deze ambitie waar te maken. LNG is -door de lagere CO2 uitstoot- schoner en milieuvriendelijker dan diesel. Bovendien waren we al bekend met het merk Volvo Trucks en de service van BAS Truck Center. Dat geeft vertrouwen."

Efficiënt & kostenverlagend

De Volvo FH LNG-truck heeft dezelfde rijeigenschappen als zijn tegenhanger op diesel. Verder is de truck net zo zuinig, maar ligt de brandstofprijs tot 40 procent lager. Dus; hoe meer kilometers er worden gereden, hoe beter dit voor de uiteindelijke Total Cost of Ownership is.De Volvo FH 460pk LNG 4x2 trekker wordt door LB-Logistics voornamelijk ingezet voor het nationale vervoer van petfood. Gert van Lieshout: "De truck komt in principe elke avond terug op de standplaats op de Doornhoek in Veghel alwaar ook getankt kan worden, bovendien zijn er voldoende
tankstations onderweg."

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden