Clicky


 


SEGRO sluit contract met XPO Logistics voor twee warehouses in Hoofddorp

SEGRO sluit contract met XPO Logistics voor twee warehouses in Hoofddorp
11-03-2021 09:44 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - SEGRO, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, heeft een huurovereenkomst gesloten met XPO Logistics, een wereldwijde speler op het gebied van logistieke dienstverlening. Per maart neemt de logistieke dienstverlener circa 19.000 vierkante meter in gebruik op SEGRO Park Amsterdam Airport in Hoofddorp.

XPO Logistics neemt haar intrek in Tufsteen 2 en 3, twee warehouses van in totaal bijna 19.000 m2. Het pand is BREEAM Excellent gecertificeerd, net als de rest van het park. Naast de kwaliteit van het pand, waren de nabijheid van Schiphol en de directe beschikbaarheid van het warehouse de essentiële criteria voor XPO om voor SEGRO Park Amsterdam Airport te kiezen. De optimale infrastructuur, met directe verbindingen met de snelwegen A4/A5, het spoor en het openbaar vervoer, maakt deze locatie tot een logistieke uitkomst.

XPO Logistics is geen onbekende voor SEGRO. De logistieke dienstverlener huurt al op meerdere locaties in het Europese SEGRO-netwerk. De groei van hun dienstverlening in Nederland leidde tot de behoefte om op korte termijn uit te breiden in de omgeving Schiphol. Mede dankzij de goede samenwerking tussen XPO en SEGRO in andere landen kwam de match op SEGRO Park Amsterdam Airport in Hoofddorp snel tot stand.

Op dit moment is SEGRO bezig met ontwikkelingsplannen voor de de tweede fase van SEGRO Park Amsterdam Airport. Deze tweede fase zal opnieuw veel mogelijkheden creëren voor een combinatie van logistiek vastgoed en urban logistic units.

Bert van der Sterren, Financial Director XPO Logistics: “Om onze business verder te kunnen ontwikkelen en innoveren, hebben we de juiste locaties nodig. Vanuit de bestaande samenwerking kon SEGRO ons goed adviseren en faciliteren met een zeer snelle en passende oplossing. SEGRO Park Amsterdam Airport biedt ons wat we op dit moment nodig hebben, kijkend naar afmeting, locatie en de flexibiliteit in het gebruik van het gebouw. De ingebruikname van dit nieuwe warehouse helpt ons om onze klanten te blijven faciliteren bij hun ontwikkelingen en capaciteitsvraagstukken.”

Eelco Ouwerkerk, Head of SEGRO Netherlands: “Goed nieuws dat wij XPO Logistics kunnen verwelkomen in Nederland. Het is voor ons binnen SEGRO erg belangrijk om hen op zo veel mogelijk locaties te kunnen ondersteunen met de juiste accommodatie en service. Wanneer XPO op zoek ging naar uitbreiding van hun faciliteiten rondom Schiphol, konden wij op korte termijn de juiste oplossing bieden. Het warehouse op SEGRO Park Amsterdam Airport bleek het juiste antwoord op hun vraag. We kijken uit naar een fijne verdere samenwerking, nu dus ook in Nederland.”

In dit proces is SEGRO geadviseerd door JLL, Bridgegap en Stibbe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats