Clicky

 
Transport Online - Vandaag eerste cao-actie bij distributiecentra Zaandam

Vandaag eerste cao-actie bij distributiecentra Zaandam

Vandaag eerste cao-actie bij distributiecentra Zaandam
11-03-2021 09:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ZAANDAM - Donderdagochtend vanaf 10.00 uur gaan leden van FNV Transport & Logistiek actie voeren bij twee distributiecentra in Zaandam. Ze doen dat om hun eisen kracht bij te zetten voor een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer.

Werkgevers hadden tot afgelopen maandag om op de eisen van de leden in te gaan. Cindy Onvlee, bestuurder FNV Transport & Logistiek: "Werkgevers zijn daar onvoldoende op in gegaan. Het is tijd na twee jaar zonder loonsverhoging, dat er een fatsoenlijke cao komt."

Actie

De FNV-leden gaan aan de poorten van de distributiecentra van Kuehne + Nagel uitleggen aan chauffeurs waarom er actie wordt gevoerd. Dit zorgt voor oponthoud bij het uit- en inrijden bij de poorten.

Loon

FNV wil dat de nieuwe cao voor een jaar geldig is, van 1 januari tot en met 31 december 2021, en een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 januari 2021. De laagste loonschalen moeten bovendien binnen drie jaar stapsgewijs worden verhoogd naar minimaal 14 euro bruto per uur.

Eerder stoppen

De vakbond wil verder onder meer een regeling in de cao voor eerder stoppen met werken. Ook heeft wat FNV betreft vanaf 1 juli 2021 elk voertuig een standkachel en -airco en worden afspraken over het werken met rolcontainers zo snel mogelijk doorgevoerd.

150.000 mensen

Onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen ruim 150.000 mensen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions