Clicky


Duits industrieconcern Thyssenkrupp schrapt nog eens 750 banen

Duits industrieconcern Thyssenkrupp schrapt nog eens 750 banen
10-03-2021 19:50 | Financieel | auteur ANP/DPA

ESSEN - Bij het Duitse industriële concern Thyssenkrupp verdwijnen nog eens 750 banen. De ontslagronde is het gevolg van de impact van de coronacrisis, waardoor eerder al duizenden banen verdwenen. Tegen de herfst van 2023 moet de reorganisatie bij de staaltak zijn afgerond, meldde Thyssenkrupp na gesprekken met de Duitse vakbond IG Metall.

Het staalconcern acht de ingrepen noodzakelijk om de schade van de crisis voor het bedrijf in zijn algemeenheid te beperken. Vorig jaar kondigde het bedrijf uit Essen al aan dat er duizenden banen zouden verdwijnen. In Nederland werken voor Thyssenkrupp honderden mensen.

Nog altijd is de verwachting dat Thyssenkrupp zijn staalactiviteiten van de hand zal doen. De laatste jaren zadelt die tak het concern op met verliezen. Het bedrijf zag eerder nog een fusie van de Europese staalactiviteiten met die van Tata Steel stuklopen door bezwaren van de Europese Commissie. Daarna liepen ook gesprekken met Liberty Steel voor een overname van de staaldivisie op niets uit.