Clicky

 
Transport Online - Celstraf voor afsteken vuurwerk in zak met ontlasting aan voordeur Uden

Celstraf voor afsteken vuurwerk in zak met ontlasting aan voordeur Uden

Celstraf voor afsteken vuurwerk in zak met ontlasting aan voordeur Uden
10-03-2021 17:02 | Binnenland | auteur Redactie

DEN BOSCH - De rechtbank Oost-Brabant heeft een 39-jarige man uit Uden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Hij liet een stuk vuurwerk ontploffen bij de voordeur van een woning. Dit zorgde voor een forse ravage.

De verdachte reed op 22 mei jl. ’s nachts naar de woning van een vrouw die hij kende van vroeger. Hij stak bij de voordeur vuurwerk aan. Door de ontploffing ontstond forse schade aan onder meer de voordeur, het kozijn en de brievenbus. Daarnaast waren de woning en de voortuin besmeurd met ontlasting omdat de verdachte bij het vuurwerk een zak met ontlasting had gedaan. Op de knoop van die zak zat het DNA van de verdachte. Omdat er uit de bewijzen niet blijkt dat de vrouw of anderen in levensgevaar zijn geweest, spreekt de rechtbank de verdachte vrij van dat deel van de tenlastelegging. 

Het voorval had grote impact op de vrouw en zij ondervindt hiervan psychisch nog veel last. Verder weegt mee dat de verdachte grote onrust veroorzaakte in de plaatselijke gemeenschap. De verdachte pleegde het delict tijdens de proeftijd van een eerdere veroordeling. Destijds kreeg hij een voorwaardelijke straf opgelegd; de rechtbank verlengd de proeftijd van die zaak nu met één jaar.

Ook houdt de rechtbank er rekening mee dat de persoonlijke omstandigheden van de verdachte na het incident in positieve zin zijn gewijzigd. Hij gebruikt door zijn voorarrest geen drugs, is voornemens dat zo te houden en is van plan om een ambulant hulpverleningstraject te gaan volgen gericht op het volhouden hiervan. Zijn moeder, huidige vriendin en haar kinderen lijken belangrijke bronnen van steun voor hem. Verder krijgt hij intensieve begeleiding van een zorgstichting.

De rechtbank legt een deel van de celstraf voorwaardelijk op en koppelt daar een aantal bijzondere voorwaarden aan. Zo krijgt de verdachte reclasseringstoezicht, een drugsverbod, moet hij zich laten behandelen bij een verslavingskliniek en moet hij meewerken aan een diagnostisch onderzoek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions