Transport Online - Meer nieuwe coronagevallen, aantal sterfgevallen blijft dalen

Meer nieuwe coronagevallen, aantal sterfgevallen blijft dalen

Meer nieuwe coronagevallen, aantal sterfgevallen blijft dalen
10-03-2021 16:36 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 5330 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor een woensdag is dat het hoogste aantal sinds 20 januari.

In de afgelopen week zijn er gemiddeld 4600 positieve tests per dag gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat gemiddelde stijgt nu voor de derde dag op rij, maar blijft over het algemeen nog redelijk stabiel, rond de 4500 per dag.

Amsterdam telde afgelopen etmaal 230 bevestigde besmettingen. In Rotterdam kregen 170 inwoners te horen dat ze het virus hebben opgelopen, in Den Haag waren er 120 positieve tests, in Utrecht 110 en in Tilburg 88. Op Schiermonnikoog, de kleinste gemeente van het land, testten weer twee inwoners positief. In de laatste drie weken zijn op het Waddeneiland 28 besmettingen aan het licht gekomen, tegen elf in het hele jaar ervoor.

Het aantal sterfgevallen blijft dalen. Afgelopen etmaal werd het overlijden van 31 coronapatiënten geregistreerd. Voor een woensdag is dat het laagste aantal sinds 30 september. In de laatste zeven dagen zijn 252 sterfgevallen genoteerd, en dat weekcijfer was sinds 22 oktober niet zo laag.

Sinds het begin van de uitbraak zijn 1,1 miljoen mensen positief getest. Van 15.955 mensen is zeker dat ze aan het coronavirus zijn overleden. Dat aantal komt waarschijnlijk donderdag of vrijdag boven de 16.000 uit. Het werkelijke aantal besmettingen en sterfgevallen ligt hoger.

Het aantal besmettingen in verpleeghuizen blijft dalen. Bijna twee maanden geleden begon daar de vaccinatie van bewoners. In verpleeghuizen kwamen er 17 positieve tests bij, het laagste aantal sinds half september. Het aantal verpleeghuislocaties dat kampt met een besmetting daalde naar het laagste niveau sinds half oktober. Ook het aantal sterfgevallen in verpleeghuizen daalt snel. Daar zijn nu drie bewoners overleden, en dat is het laagste aantal sinds eind september.

Verder werd het coronavirus vastgesteld bij zeven bewoners van gehandicapteninstellingen. Dat aantal is sinds eind september maar één keer lager geweest.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions