Clicky


Halsema eert redders kindje in vuilcontainer

Halsema eert redders kindje in vuilcontainer
10-03-2021 14:36 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering in Amsterdam heeft burgemeester Femke Halsema woensdag kort stilgestaan bij de vondst van het pasgeboren meisje, dat vorige maand werd ontdekt in een vuilcontainer in Zuidoost.

Volgens Halsema is het een "bijzonder meisje" omdat ze "twee keer is geboren. Haar tweede leven begon op 22 februari in Zuidoost. Ze dankt het aan oplettende bewoners van Holendrecht, brandweermensen en ambulancemedewerkers", aldus Halsema. Ze heeft hen gesproken en zegt dat bij hen "verdriet plaatsmaakt voor het besef dat zich een klein wonder heeft voltrokken, toen het meest weerloze mensje werd gehoord. Namens de stad eer ik haar redders en wens ik haar een leven vol liefde", aldus de burgemeester.

De minderjarige ouders van de baby meldden zich zelf bij de politie en zijn aangehouden. Volgens de advocaat van de vader dachten ze dat het kindje niet meer leefde. De twee 17-jarigen worden verdacht van kindermoord. De baby is opgenomen in een pleeggezin en zou het goed maken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions