Transport Online - Blussen brand bij recyclebedrijf Gerrits Den Bosch duurt tot woensdagavond [+video]

Blussen brand bij recyclebedrijf Gerrits Den Bosch duurt tot woensdagavond

Blussen brand bij recyclebedrijf Gerrits Den Bosch duurt tot woensdagavond [+video]
09-03-2021 19:17 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - Het gaat vermoedelijk nog tot woensdagavond duren voordat de brand bij het schrootverwerkingsbedrijf in Den Bosch geblust is. Dat heeft de veiligheidsregio Brabant-Noord dinsdagavond laten weten. Een woordvoerder spreekt van een complexe brand. "Het schroot wordt uit elkaar gehaald, afpellen heet dat, en afgeblust. Het grootste probleem is nu hoe we het brandende of smeulende afval en schroot gaan afvoeren zonder dat er daardoor opnieuw brandjes ontstaan."

Het recyclebedrijf Gerrits aan de Rietveldenkade ligt vlakbij de Dieze en het waterschap Aa en Maas is bang dat vervuild bluswater de rivier verontreinigt. Het schap nam daarom maatregelen om de milieugevolgen te beperken. Gezondheidsinstituut RIVM heeft metingen verricht van lucht en water. "De uitslagen zijn er nog niet. Ze hebben geen invloed op de bestrijding van de brand maar wel op de zorgverlening en nazorg aan omwonenden", aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio.

Het bedrijf verwerkt auto's tot schroot en er ligt veel rubber-, ijzer- en metaalafval opgeslagen. Tot in de wijde omtrek zijn dikke rookpluimen te zien. Ook is overal in de omgeving de geur van brandend rubber te ruiken. Het advies is volgens de veiligheidsregio nog steeds ramen en deuren gesloten te houden. "De rook waait dinsdagavond recht over de stad Den Bosch. Rond middernacht draait de wind zo'n 180 graden en dan trekken de rookpluimen richting het zuiden van Gelderland."

Bij het blussen van de grote brand, die dinsdagochtend uitbrak, werden overdag ook twee legerhelikopters ingezet die grote waterzakken leegden boven de brandhaard.

De gemeente Den Bosch verstrekt op de eigen website informatie over de brand en geeft antwoord op veel gestelde vragen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen