Clicky

 
Transport Online - Textielsuper Zeeman kiest opnieuw voor DAF

Textielsuper Zeeman kiest opnieuw voor DAF

Textielsuper Zeeman kiest opnieuw voor DAF
09-03-2021 17:10 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ALPHEN AAN DEN RIJN - De ruime cabine van DAF, een fijne instap en goed werkende veiligheidssystemen krijgen de handen op elkaar bij textielsuper Zeeman. Ook het gunstige brandstofverbruik draagt bij aan de keuze om meer DAF’s aan het wagenpark toe te voegen. In 2019 beet een drietal nieuwe CF-trekkers het spits af. Tevens zijn er inmiddels zeven DAF XF 480 FT trekkers afgeleverd en gaat de eerste CF 290 FA Bakwagen ook binnenkort de weg op. Dealer BLOM-DSW Zoeterwoude heeft de eerste openingscombinatie, een XF bakwagen in de huisstijl en -kleurstelling, onlangs afgeleverd bij het hoofdkantoor van Zeeman in Alphen a/d Rijn.

“Onze ervaringen zijn zeer positief”, stelt Marco Westen, Hoofd Wagenparkbeheer bij Zeeman. “Wij proberen altijd chauffeurs te enthousiasmeren voor het nieuwe rijden en vooral defensief rijden. Dat loont en dat zien wij bij DAF duidelijk. Het brandstofverbruik kan iets afwijken per chauffeur maar 26 liter op 100 km is geen uitzondering. Het percentage economisch rijden zit dan ook rond de 95 procent. Chauffeurs vinden ook de lage instap zeer prettig en de ruimte in de cabine fantastisch. De extra veiligheidszaken geven de chauffeurs een goed gevoel en ze ervaren dat de systemen doen wat ze moeten doen als het echt nodig is. Het gaat dan om adaptive cruise control, lane departure warning en een geavanceerd noodremsysteem. Dat systeem helpt echt om een aanrijding te voorkomen. De chauffeurs zijn verder vol lof over de ruimte in de cabine.”

Lange afstanden en door heel Europa

"Trucks rijden bij Zeeman gemiddeld bijna 150.000 kilometer per jaar om de 1.285 winkels in Europa te bevoorraden. Dat gebeurt met een vloot van zo’n 50 trekkende eenheden en 85 opleggers. Doordeweeks gaat de bevoorrading 24 uur per dag door en een aantal ritten is meerdaags. Erg plezierig vinden we de ondersteuning vanuit DAF. Ten eerste met de speciale training voor chauffeurs om maximale efficiency te halen door de diverse rijsystemen in de nieuwe XF en CF goed te leren gebruiken. Verder biedt DAF onderhoudscontracten en die hebben we ook afgesloten. Ook speelt voor ons mee dat DAF in Europa een uitgebreid servicenetwerk heeft. Bij problemen onderweg is snelle assistentie mogelijk en dat is belangrijk voor ons, gezien de strakke schema’s voor de winkelbevoorrading."

Zeeman heeft nog een order voor een nieuwe DAF XF 480 Bakwagen geplaatst en er is een offerte gevraagd voor een aantal nieuwe DAF XF 480 trekkers. Westen: “We gaan als alles gaat zoals het gaat een vijftiental trekkers vervangen 2021. Vanwege de prima prestaties maakt DAF een goede kans. We zouden dan wederom kiezen voor de DAF 480 FT 4X2 vanwege zijn goede prestaties net zoals de DAF CF.

Familiebedrijf met Hollandse koopmansgeest

Zeeman is een familiebedrijf met een Hollandse koopmansgeest. In 1967 was een supermarkt met kleding en textiel voor lage prijzen een revolutionaire gedachte. Door efficiënt te organiseren en groot in te kopen, lukte het Zeeman dezelfde kwaliteit voor een veel lagere prijs aan te bieden. De formule sloeg aan en vanaf 1974 groeide het bedrijf door een aantal grote overnames nóg harder. Met de overname van Brons in 1980 werd Zeeman in een klap de grootste textielsuper van Nederland. Inmiddels is Zeeman uitgegroeid tot een van de grootste van Europa met 1.285 vestigingen in zeven landen. In 2021 wil Zeeman nog zo’n 45 winkels openen in Spanje, afhankelijk van de ontwikkelingen met COVID-19.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • Van Keulen
  Van Keulen
 • Van Regteren
  Van Regteren
 • Heerkens
  Heerkens

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions