Clicky

 
Transport Online - Ook Nederlandse banen bij nieuw distributiecentrum Amazon bij Heerlen

Ook Nederlandse banen bij nieuw distributiecentrum Amazon bij Heerlen

Ook Nederlandse banen bij nieuw distributiecentrum Amazon bij Heerlen
09-03-2021 16:52 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

HEERLEN - De Amerikaanse webwinkel Amazon bouwt een distributiecentrum op grensoverschrijdend industrieterrein Avantis bij Heerlen. Het distributiecentrum richt zich volledig op de Duitse markt, maar personeel wordt ook in Nederland geworven. Er komt plaats voor 170 werknemers, maar rond kerst en bij drukte kan dat door middel van uitzendkrachten groeien naar rond de 300 werknemers.

De bouw van het distributiecentrum met een oppervlakte van 9000 vierkante meter is inmiddels begonnen en opent deze herfst. Wethouder Martin de Beer van Heerlen noemde de vestiging van Amazon "een belangrijke stap in het creëren van nieuwe werkgelegenheid en economisch van belang voor de hele Euregio".

Behalve de eigen werknemers heeft het bedrijf nog eens 350 chauffeurs van externe bedrijven nodig om alle goederen naar de klanten te brengen. Dagelijks kunnen er maximaal zo'n 300 busjes vanaf het terrein van 66.000 vierkante meter naar de klanten rijden.

Het nieuwe distributiecentrum levert uitsluitend aan het Duitse grensgebied met een radius van 50 kilometer rond Aken, niet naar Nederland. Amazon heeft sinds enkele jaren ook een Nederlandse versie van zijn webshop, maar nog geen eigen vestiging. In juli komt er bij Schiphol een bezorgcentrum.

Het in 1994 door Jeff Bezos opgerichte e-commercebedrijf bereikte vorig jaar wereldwijd een omzet van bijna 400 miljard dollar. Amazon heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Japan en China.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions