Clicky


 


FNV start petitie om pakketbezorgers in dienst te nemen bij PostNL

FNV start petitie om pakketbezorgers in dienst te nemen bij PostNL
10-03-2021 11:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Vandaag, woensdag 10 maart op de Dag van de Pakketbezorger, start FNV met een petitie die PostNL oproept meer pakketbezorgers in vaste dienst te nemen. De vakbond heeft daarover met het postbedrijf afspraken gemaakt in de cao.

Mariska Exalto, bestuurder FNV Publiek Belang: "Het lijkt er echter op dat PostNL er nog niet zoveel werk van maakt. We zien in ieder geval nog weinig vacatures voorbij komen."

Slechts 25 procent van alle mensen die PostNL-pakketjes bezorgen, is in dienst bij het postbedrijf. De rest werkt voor onderaannemers. Vorige week maakte PostNL bekend in 2020 5000 procent meer winst te hebben gemaakt dan een jaar eerder. "Personeel in dienst van PostNL krijgt een winstuitkering, dus zo’n grote winst is voor hen goed nieuws. Maar dat geldt dus niet voor het overgrote deel van de pakketbezorgers, terwijl die net zo hard werken", aldus Exalto. Ook de coronabonus van 250 euro ging onlangs alleen naar de mensen die bij PostNL in dienst zijn.

De vakbond vraagt alle verzenders en ontvangers van PostNL-pakketjes de petitie te ondertekenen. Exalto: "PostNL gebruikt de Dag van de Pakketbezorger om klanten te vragen zijn of haar pakketbezorger een koekje te geven als ze aan de deur komen. PostNL moet nu eindelijk de pakketbezorgers zelf belonen, door ze in vaste dienst te nemen. Dat zou een bedrijf dat koninklijk is én zegt sociaal te willen zijn, sieren." 

De bezorgers die niet bij PostNL werken vallen onder de Beroepsgoederen-cao.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats