Clicky


Japanse overheid laat geen buitenlandse fans toe bij Spelen Tokio

Japanse overheid laat geen buitenlandse fans toe bij Spelen Tokio
09-03-2021 15:05 | Sport | auteur ANP

TOKIO - Bij de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio zijn komende zomer geen 'overzeese' toeschouwers welkom. Dat heeft, zo meldt persbureau Kyodo, de Japanse regering besloten omdat bij de bevolking van het Aziatische land de vrees heerst dat buitenlandse bezoekers het aantal coronabesmettingen verder doen stijgen.

De Olympische Spelen werden met een jaar uitgesteld vanwege de coronapandemie en worden nu komende zomer gehouden. Ook is besloten dat de start van de estafette met de olympische vlam, op 25 maart in Fukushima, zonder publiek zal plaatsvinden.

Kyodo beroept zich op anonieme officials die stellen dat de zorgen in Japan met name groot zijn vanwege de in diverse landen aangetroffen mutanten van het virus. De regering en het Japanse organisatiecomité zouden het besluit later deze maand na overleg met onder meer het Internationaal Olympisch Comité bekrachtigen.

Fakkeltocht

Op 3 maart kwamen de drie instanties samen met het Internationaal Paralympisch Comité en het bestuur van metropool Tokio overeen nog deze maand de knoop door te hakken over het al dan niet toelaten van bezoekers uit andere landen. In april zou dan bekend worden hoeveel mensen in de diverse stadions worden toegelaten.

Bij de ceremonie rond de start van de fakkeltocht was aanvankelijk sprake van het toelaten van 3000 toeschouwers. Dit evenement is nu alleen toegankelijk voor enkele genodigden.

De Spelen beginnen op vrijdag 23 juli.

Foto's

  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions