Clicky

 'Bevoorradingsproblemen compliceren vaccindeal EU en J&J'

'Bevoorradingsproblemen compliceren vaccindeal EU en J&J'
09-03-2021 14:49 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

BRUSSEL - Farmaceut Johnson & Johnson heeft de EU laten weten dat de vaccinmaker kampt met bevoorradingsproblemen. Dat kan de plannen compliceren om in het tweede kwartaal 55 miljoen doses van het coronavaccin van het bedrijf te leveren, zegt een betrokken EU-functionaris tegen persbureau Reuters. De Amerikaanse farmaceut zou hebben gezegd dat het niet onmogelijk is om dat doel te halen, maar het zou zich wel terughoudend hebben opgesteld.

J&J, het moederbedrijf van het Nederlandse Janssen, informeerde Brussel vorige week over de problemen met apparatuur en bestanddelen van vaccins. Die hebben de doelstelling om voor eind juni de tientallen miljoenen doses te leveren "onder druk" gezet, aldus de bron. Het middel van de farmaceut wordt naar verwachting deze week goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau. Er zouden dit jaar in totaal ongeveer 200 miljoen doses geleverd moeten worden aan de EU.

De Europese toezichthouder heeft tot dusver drie coronavaccins goedgekeurd. Het gaat om middelen van Pfizer/BioNTech, Astrazeneca en Moderna. Het vaccin van J&J zou het eerste middel zijn waarbij mensen maar één prik hoeven te krijgen om optimaal beschermd te zijn. De levering van coronavaccins verloopt niet altijd vlekkeloos. Eerder bleek AstraZeneca minder te kunnen leveren dan was toegezegd. Het zou een forse tegenvaller zijn voor Brussel zijn als weer sprake is van vertraging.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions